2004 yılından bu yana bilişim sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren firmamız 2007 yılında Webim ile Türkiye ve Uluslararası pazara yönelik hosting, kiralık sunucu, co-location ve alan adı satış hizmetlerine başlamıştır.

Alan Adının (Domain) Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılabilir ?

Alan Adının (Domain) Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılabilir ?

Bugünkü yazımızda sizlere domain kayıt işlemi ve süre bitiminden sonra neler yapabileceğimizi belirtmek istiyoruz.

Alan adları; domain sorgulama işleminden sonra tescil için talep ettiğiniz süre kadar size ait olarak tescil olabilmektedir. .com, .net, .org vb alan adları 10 yıla kadar tescil olabilmekte iken, .tr uzantılı alan adları maksimum 5 yıl tescil edilebilir.

Domain tescil işlemi tamamlandıktan sonra domain adresinize bağlı web hosting paketinizi bağlayıp mail, web sitesi yayınlama, ssl gibi hizmetleri kullanabilirsiniz.

Alan Adı (Domain) Süre Dolumu ve Periyotları

Alan adınız tarafınızdan alınan süre sonuna kadar Webim müşteri panelinizde kullanılabilir halde bulunmaktadır. Süre dolumuna yakın sürelerde mail yolu ile son gün ise sms sistemi ile bilgilendirilirsiniz. Sms sistemi tarafından bilgilendirmeniz sonrasında 1 gün içinde alan adınızı yenilemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde cezalı işlem periyotlarına maruz kalabilirsiniz.

Alan adınız yenilenmediğinden durdurulacaktır ve web sitesi yayınınız ile mail hizmetiniz kesintiye uğrayacaktır. Toplamda 75 gün süren silinme periyotları içerisinde farklı periyot alanları bulunmaktadır. Süre bitimine kalmadan yenileme yapmadığınız takdirde gecikme ücretleri ile karşılaşmanız yüksek ihtimallidir.

Domain süreleri dolduktan sonra;

  • Bitiş tarihinden itibaren Gün ile 40.Gün arasında 3$ yenilenebilir periyot bedeli ödemeniz gerekmektedir.
  • Bitiş tarihinden itibaren Gün ile 70.Gün arasında yenilenebilir bedeline ek 110$ gecikme bedeli ödemeniz gerekmektedir.

Bu süreler alan adına göre değişkenlik gösterebilir. Güncel ücretler Webim müşteri panelinde bulunmaktadır. .tr alan adlarında gecikme periyodu ücretleri bulunmamaktadır.

Alan Adınızın Cezalı İşlem Periyodunda Olması

Alan adınızın yenileme işlemlerinde gecikme yaşanması halinde cezalı işlem periyodundan çıkarmak istediğinizde ödeme yaptıktan sonra 1 ile 24 saat kadar bir süre beklemeniz gerekmektedir. Alan adınız aktif olduktan sonra tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Kurtarma periyodundan sonra domain adresinizi kaldığı yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Alan Adınızın Silinme Periyodunda Olması

Domain silinme periyodu cezalı işlem periyodundan sonraki 5 günlük periyottur. Bu periyotta domain sahibi dahil kimse alan adını tescil edemez ve yenileyemez. Süre bitimine kadar beklenmelidir.

Domain Backorder Sistemi

Domain süre dolumları yaşandığında, cezalı işlem periyodu veya silinme periyodu sırasında domain adresinizi Webim Domain Backorder sistemine kayıt edebilirsiniz. Domain Backorder Sistemi alan adınızı sürekli olarak kontrol eder ve tescile müsait olduğu anda sizler için otomatik olarak kayıt eder. Domain Backorder işleminiz Webim Hosting sayfamızdan yapabilir. Online olarak sipariş verebilir ve müşteri paneliniz üzerinden takip edebilirsiniz.

Alan Adınızın Süre Dolumuna Kalmadan Yenilenmesi

Bu durumda alan adınız son kullanma tarihinden itibaren seçtiğiniz yıl kadar yenilenir ve kullanıma devam edebilirsiniz. Örneğin, 11 Ocak 2019 tarihinde dolacak olan bir alan adını 8 Ocak 2019 tarihinde 2 yıllık olarak yenilemeniz halinde alan adınız son kullanım tarihi baz alınarak 11 Ocak 2021 tarihine kadar uzayacaktır.


Yorum Yok.

Yorum Yazın